Viden, udvikling og samvær
8600 SilkeborgVælg område
Vis underviser

Underviser

Allan Skou Larsen
Ledige pladser

Det gamle Stensballe – historien om landsby og gods

Ved spørgsmål ring til 86 81 21 00

Oplev området omkring Stensballegård gods og få historien om den gamle landsby. Lev dig ind i det gamle Stensballe med dens fæstegårde, husmandssteder og småhåndværkere.
Du bliver klogere på Tulipanparken, Stensballegårds lange ejerhistorie og på Stenballes bønder kaldet ”persillekræmmerne”. Du får indsigt i oldtidens aktiviteter i Stensballe herunder et vikingehus og religiøse mindelunde fra yngre stenalder. Hør hypotesen om en ukendt havn og historier, som de lokale har samlet i årenes løb. Måske finder vi forgængeren til Stensballegård i Elbæk Skov, hvor vi har fundet arkæologiske spor efter et voldsted fra 1200-tallet.
Bagefter nyder vi en frokostret i godset Stensballegårds restaurant. Turen er arrangement i samarbejde med Horsens Museum.

Mere om dette kursus

Priser og tilmelding


Kursusinformation

Start: 11-10-2020, kl. 11:00

Ugedag Søndag
Holdnr20-64200
Adresse Stensballegårds Golfklubs
Bygaden 70, Stensballe
8700 Horsens
LokaleP-pladsen
Holdtimer3
Antal mødegange1
AfdelingAOF Horsens-Hedensted

Kursusdage

11-10-2020 Søndag 11:00  -  13:00

Faktaoplysning

Betalingsbetingelser


Tilføj til min kalender

Her har du mulighed for at føje dette arrangement til din kalender, f.eks. for at reservere datoen, også selv om du ikke har tilmeldt dig: Tryk på "tilføj til min kalender" Tryk på "åben knap" Lykkes det ikke, så tryk "gem" i stedet for "åbn" og importer fra din kalender.